Kuveyt'te 'ABD askerlerine yönelik saldırı planlayan' bir kişi gözaltına alındı

Kuveyt'te 'ABD askerlerine yönelik saldırı planlayan' bir kişi gözaltına alındı

Kuveyt çok sayıda ABD askeri üssüne ev sahipliği yapmakta.

Kuveyt Savcılığı tarafından Perşembe günü yapılan açıklamaya göre bir Kuveyt vatandaşı, Körfez ülkesinde Amerikan askerlerine karşı "terör eylemleri" planladığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Açıklamada, kimliği açıklanmayan kişinin "yasaklı bir örgüte katılmak ve ülke içinde terör eylemleri planlamak" suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Şahsın ayrıca sosyal medyada örgütün faaliyetlerine ve haberlerine ilişkin sesli ve görüntülü içerikler yayınladığı bildirildi. Örgütün adı açıklanmadı.

Yetkililer açıklamada ayrıca şahsın "Amerikan silahlı kuvvetlerine ait kampları havaya uçurmak amacıyla" patlayıcı madde yapmayı ve başkalarını teşvik etmeye yönelik eğitimler aldığını ileri sürdü.

Sanığın "suçlamaları itiraf ettiği" ve "diğer sanıkların da tutuklanmasına vesile olduğu" bildirildi.

Ocak 2024'te Kuveyt İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin Şii inancına ait ibadet yerlerini hedef almayı amaçlayan bir 'terörist' hücrenin planını engellediğini bildirmişti.

Olay, "bir terör örgütüne mensup oldukları” ifade edilen üç Arap'ın tutuklanmasına yol açtı. Konuyla ilgili daha fazla ayrıntı verilmedi.

Kuveyt çok sayıda ABD askeri üssüne ev sahipliği yapmakta.

2015 yılında bir canlı bomba, kalabalık bir Şii ibadethanesinin içinde üzerindeki patlayıcıları infilak ettirerek 27 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Kaynak: Mepa News, Al Arabiya

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.